Ahogy Vin Diesel folytatja Paul Walker örökségét, az egy igazi barátság története, amelyet sosem ununk meg hallgatni

Paul Walker, a Halálos iramban filmek sztárja 2013-ban hunyt el, sokkolva az egész világot. Ám halála egy embert jelentősen érintett, mégpedig Vin Dieselt, régi barátját és színésztársát, aki olyan volt a néhai színésznek, mintha a testvére lett volna. Vin még ennyi év után sem mulasztotta el tisztelni és megemlékezni igaz barátjáról, aki különleges helyet foglal el a szívében.

Legjobb barátok a képernyőn és a való életben

1833319718_921100635948663.jpg

Paul Walker és Vin Diesel először a Halálos iramban c. filmben tűntek fel együtt a képernyőn, ahol Walker alakította Brian O’Connert, Diesel pedig a bandavezér Dominic Torettót. A filmbeli karakterek által kialakított érzelmi kötelék mellett a 2 színész a képernyőn kívül is elkezdett ápolni egy édes barátságot, amely túllépett téren és időn.

1260978945_382203962110064.jpg

A franchise kezdetén valódi barátságot kötöttek, amely a 2001 és 2013 közötti filmek forgatása alatt is megmaradt, és közel 15 évig tartott. Sőt, Diesel néhai barátja lányának, Meadow Walkernek a keresztapja, ami bizonyítja, hogy csodálatos kapcsolatuk túlmutat az egyszerű társ-sztár kapcsolaton.

“Amikor elkezdtük ezt csinálni, azt hittük, hogy egy klasszikus autós filmet fogunk csinálni, és csak egyet, és ennyi” – emlékezett vissza Diesel. Ehelyett bevallotta, mennyire bizonytalan volt a stratégia, hogy “7, 8, 9 vagy 10” filmet készítsenek. Ezt még tovább taglalva Diesel elgondolkodott egy ígéreten, amit egymásnak tettek: “Fogjuk ezt a franchise-t, és a 10-nél befejezzük” – mondta Diesel.

A tragikus eset

1600908203_1082110070396626.jpg

2013. november 30-án Walker a Twitteren szólt követőihez, hogy tudassa velük, hamarosan megjelenik a dédelgetett filmsorozat hatodik része. Néhány órával később azonban Walker tragikus módon elhunyt egy autóbalesetben.

Walker nagyon ismert emberbarát volt, és aznap egy jótékonysági rendezvényen töltötte az idejét. Akárcsak az általa alakított karakter, Walker is osztozott a gyors autók iránti szenvedélyében. Valójában aznap Walker és barátja, Roger Rodas a jótékonysági rendezvényt a tulajdonukban lévő nagyteljesítményű autóműhelyben tartotta.

516913625_965496282110072.jpg

Amikor elindultak a találkozóról, Walker az anyósülésen ült, míg Rodas vezetett, és hirtelen, alig néhány száz méterrel arrébb a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett. A rendezvényen jelenlévők a segítségükre siettek, de tehetetlenek voltak. Walker barátai tehetetlenül nézték, ahogy a tragédia gyorsan elterjedt a médiában. Órákon belül Walker halála világszerte sokkolta a rajongókat.

Vin Dieselnek nem telik el úgy nap, hogy ne dédelgetné szeretettel legjobb barátját.

1187019666_745088211008094.jpg

Vin Diesel és Paul Walker közeli barátok voltak, és amikor a színész elhunyt, az megrázta Dieselt. Legjobb barátja elvesztése örökre megtépázta őt. A színész azonban mindig is igyekezett életben tartani az emlékét azzal, hogy beszél Walkerről és különleges kapcsolatukról. Sőt, egyes interjúk során gyakran sírt a kamera előtt.

A színész arról is beszélt, hogy a halálos autóbaleset utáni napon találkozott Walker édesanyjával. Bevallotta, hogy Walker édesanyjának válasza, amelyben sajnálatát fejezte ki, meglepte őt. “Azt kérdeztem: ‘Miért? Miért mondod nekem, hogy sajnálod? Erre ő azt mondta: ‘Mert elvesztetted a másik feledet’”.

1708135573_606318532110082.jpg

Vin Diesel nehezen fogadta el, hogy szeretett bizalmasa hirtelen eltűnt, megszűntek egymásra támaszkodni és vigyázni egymásra. Walker jelentős támasz volt számára, különösen akkor, amikor segített Dieselnek helyreállítani a kapcsolatát az édesanyjával. “Tizenöt év alatt egy senkiből valakivé válsz, akinek van egy testvére. Aztán egy nap eltűnik, és ez nagyon nehéz élmény”.

Mivel a Halálos iramban 7 még javában készült, Dieselnek még arra sem volt ideje, hogy meggyászolja barátja elvesztését. Walker halála után Diesel kénytelen volt úgy tenni, mintha barátja mellette állna a film forgatása közben. Kijelentette: “Egész életemben színészkedtem, és a színészetben nem tanítják meg, hogyan kell gyászolni valakit, és közben úgy tenni, mintha egy jelenetben veled lenne”.

A családjaik közötti egyedülálló kapcsolat

1924554001_1152110093747658.jpg

Walker és Diesel kapcsolata megszakíthatatlan, és Walker halála ellenére Diesel továbbra is szoros kapcsolatot ápol a családjával, így éreztetve velük néhai édesapjuk jelenlétét. Ráadásul Diesel második lányának a Pauline nevet adta, ezzel is tisztelegve elhunyt barátja előtt.

Mind a Diesel, mind a Walker család gyakran összejár, és a lányaik közötti különleges kötelék megmutatja, hogy a barátság minden határon átívelhet. Diesel mindenekelőtt Meadowhoz, keresztlányához maradt közel, akiről azt mondta, hogy “törődik vele”.

“Ő az első, aki apák napján boldog apák napját kíván nekem” – mondta Diesel. “Látni őt a gyerekeimmel az egyik legszebb dolog. Vannak pillanatok, amikor látom őt Pauline-nal játszani, és ez olyan mélyen megérint, mert csak elképzelni tudom, mit lát a bátyám, amikor ezt látja”.

1242531629_1823958211009615.jpg

Az egyik legjelentősebb tisztelgés, amit Diesel elhunyt barátja előtt tett, az volt, hogy lányát, Meadow-t az oltár elé kísérte. Ez az egyetlen tett mindenkit meghatott, mert megmutatta a színész Walker iránti szeretetét, és olyan kötelességet teljesített, amelyet a néhai apának kellett volna teljesítenie, ha még élne.

“Az élet áldásai mindig követik a tragédiákat az életben” – írta Diesel az Instagramján. “Nézd meg ezt a fotót, Pablo. Mosolyogni fogsz tőle. Ugyanaz az angyal, akire a legszebb módon segítettél felkészülni a testvéri tanácsaiddal, ugyanaz az angyal, akit a drága Meadow felkért, hogy legyen a koszorúslánya”.

Mi volt a legnagylelkűbb dolog, amit valaha tettél egy barátodért? Átélted már valaha egy szeretted elvesztését?